Fotoğraf

Manzara Fotoğrafçılığı için 10 ipucu

Manzara fotoğrafçılığının en iyi yanı küçük ekipmanlar: fotoğraf makinesi, tripod ve iki lens: 24-70 mm ve 70-200 mm. Yarım format için, buna uygun olarak daha kısa olanlar – yaklaşık 16 mm. Daha fazlasına ihtiyacın yok. İsterseniz yanınıza süper geniş açılı bir lens alabilirsiniz, ancak buna nadiren ihtiyaç duyarsınız. Süper geniş açıyla çekilmiş çok çok az sayıda gerçekten iyi fotoğraf vardır. Çoğu zaman bu resimler çenesi düşük, gergin, sıkışık ve kasıtlı olarak ilginç görünüyor.

Fotoğrafçının aklına bir şey gelmiyorsa, kimse fark etmesin diye süper geniş açı çektiği izlenimine kapılıyorum. Manzara fotoğrafçılığının tatsız yanı, en güzel ve etkileyici ışık ortamlarını genellikle sabahın çok erken saatlerinde bulmanız ve biraz da çevreye bağımlı olmanızdır. Güzel ve ilginç manzaralar güzel ve ilginç fotoğraflar oluşturur. Elbette her yerde ilginç fotoğraflar çekebilirsiniz, ancak bazı bölgelerde daha kolay vakit geçirebilirsiniz. İşte bazı ipuçları:

  1. Yanınıza iki adet 1 f-stop ve 2 f-stop olmak üzere iki ayrı bölünmüş Filitre *( Diyoptri ) alın. Özellikle göllerin fotoğrafını çekerken bunlara sık sık ihtiyaç duyarsınız. Su genellikle manzaradan birkaç f-stop daha koyudur ve bölünmüş bir filtre olmadan bunu telafi etmek zordur.
  2. Tanıdık motiflerin başka fotoğraflarını çekmeye çalışın. Çarpıcı manzaraların aynı ayarlarını tekrar tekrar görürsünüz.
  3. En azından deneme amaçlı olarak yakınlaştırın veya zoom ile daha dar bir kırpma yapın. Birçok manzara fotoğrafı gevezedir ve asıl konunun dikkatini dağıtan önemsiz ve önemsiz şeyleri gösterir.
  4. En iyi yeri bulun. Tripodunuzu kurup çekime başlamayın. Tripodu nereye yerleştireceğinize karar vermeden önce etrafta dolaşın ve nesneye tüm açılardan ve konumlardan bakın.
  5. Yanınızda her zaman bir polarize filtre, bir bölünmüş filtre, kablolu çekim kumandas ve bir Tripod bulundurun. Her zaman ayna kilidini kaldırma modunu kullanın (asla zarar vermez, genellikle yardımcı olur). Ayrıca, kablo çekim kumandasını kullanırken, vizörün arkasından ışık gelmesini önlemek için vizör merceğini uyku moduna almayı veya elinizi önünde tutmayı unutmayın.
  6. Ayrıca yanınıza siyah bir filtre alın. Pozlama sürelerini birçok kademe uzatmak için kullanabilirsiniz. Bu, özellikle bazen ISO 200’de başlayan dijital SLR fotoğraf makinelerinde önemlidir ve aksi takdirde uçan su için istenen uzun pozlama sürelerini elde etmek zordur.
  7. Yanınıza her zaman bir tripod alın. Bugün fotoğraf makinelerinde ya da objektiflerde sabitleyiciler olduğu için el yordamıyla iyi manzara fotoğrafları çekebileceğinizi düşünmeyin. Sadece tripod üzerindeyken manzara kompozisyonu oluşturabilir, geveze parçaları çıkarabilir, en iyi alan derinliği için optimum diyafram açıklığını bulabilir, ufku düzeltebilir, polarizasyon ve ayırma filtreleriyle çalışabilir ve kompozisyonda dengeyi bulabilirsiniz. Tripoddan çektiğiniz fotoğraflar üç sınıf daha iyi olacaktır. Tripod taşımak zorunda kalmamak için neden üç sınıf daha kötü fotoğraf çekesiniz ki? Bu çok kötü bir anlaşma….
  8. Manzara fotoğrafçılığı ana ilgi alanınızsa, tripod üzerinde bir bilyeli kafa değil, üç yönlü bir eğim olmalıdır. Bununla çok daha iyi fotoğraflar çekeceksiniz – en az iki sınıf daha iyi.
  9. Histogramı kontrol edin. Manzara fotoğrafçılığında genellikle yeterli zamanınız vardır ve pozlamanın dengede olup olmadığını veya vurgularda veya derinliklerde herhangi bir ayrıntı kaybedip kaybetmediğinizi kontrol edebilirsiniz.
  10. Arabanızdan uzaklaşın. Bir yaban hayatı fotoğrafçısı için telefoto lensi 6 kilogram ağırlığında ve arabası tekerlekli bir kamuflaj çadırı olduğu için zor olan şey, mini ekipmanıyla bir manzara fotoğrafçısı için kolay olmalıdır. Tüm iyi konular arabanın 20 metre yakınında bulunmayabilir. Amerikalı fotoğrafçıların genellikle eşlerinden arabalarından daha fazla uzaklaştıkları söylenir, ancak bu Avrupa için geçerli olmak zorunda değil.

Sanatçının çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz : http://www.poelking.com

* Bölünmüş Filtre
Bu filtre, bir yarısı zemin merceği olan bir cam bölmeden oluşur. Bu, konunun filtre dönüşü sayesinde değiştirilebilen keskin ve odak dışı bir alana ayrılmasını sağlar. Doğru kullanıldığında, odak dışı ön plan nesnelerini keskin arka plandan ayırabilir ve alan derinliği efektleri oluşturabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir